Escalop Zingara

de Criss in Porc, 15 Dec 2021 | 11892 vizualizari

 

Cu aceasta reteta de Escalop Zingara, m-am "intalnit" in Mamaia, la restaurantul Aurora, cu cativa ani in urma. Mi-a placut si de atunci a intrat in meniul familiei. Chiar daca reteta pare complicata si ingredientele sunt ceva mai multe, va asigur ca nu e deloc asa ci ca se face destul de usor. Daca va plac mancarurile cu sos, aceasta reteta va fi o incantare pentru papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 1 kg cotlet dezosat de porc 
  • 500 g ciuperci 
  • 150 g bacon 
  • 1 conserva de rosii cuburi 
  • 1 ceapa mare 
  • 3-4 catei de usturoi 
  • 1 foaie de dafin 
  • sare, piper 
  • 1/2 lingurita cimbru uscat 
  • 1 lingurita zahar (optional) 
  • putin patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop Zingara:

Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor aurie. 

Ciupercile se curata si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie antiaderenta se rumeneste baconul. 

In grasimea ramasa se calesc ciupercile feliate.

Intr-o tigaie incapatoare se caleste ceapa tocata marunt. 

Se adauga rosiile pasate si 250 ml apa. Sosul de rosii se pune la fiert. Se adauga sare, piper, cimbru, foaie de dafin si o lingurita zahar. Zagarul are rolul de a taia din aciditatea rosiilor. Se fierbe sosul aproximativ 5 minute, dupa care se adauga carnea prajita. Se lasa la fiert 15 minute. Carnea nu trebuie fiarta foarte mult, pentru ca ea este deja prajita si se va gati destul de repede. Se adauga baconul rumenit si ciupercile. Se mai lasa 10 minute sa fiarba, timp in care sosul va scadea si se va ingrosa. 

La final se adauga patrunjelul verde tocat si usturoiul zdrobit.

Se serveste cu garnitura preferata. Mie imi place cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci brune